Hedelmäpuiden hoito

Toivepiha tarjoaa hedelmäpuiden hoitoa Länsi-Uudenmaan alueella. Meiltä saat sekä hedelmäpuille ylläpitohoidon, että kasvua ohjaavat hoitopalvelut. Ammattitaidolla toteutetut hoitotoimenpiteet pitävät sisällään hedelmäpuiden istutuksen, lannoituksen ja leikkaukset.

Hoidamme omenapuut, päärynäpuut, kirsikkapuut ja luumupuut. Oikein kasvava ja hyvin hoidettu hedelmäpuu pysyy paremmin terveenä, on talven kestävä ja tuottaa paremmin satoa.

 

Hedelmäpuiden istutus

Hedelmäpuiden istutus tulee tehdä huolellisesti. Puun kasvualustan pitää olla riittävän paksu. Istutettavalla puulla pitää olla hyvä tuenta. Nuorelle puulle pitää asentaa myös verkkosuoja. Myyrät, peurat, rusakot ja jänikset saattavat puuta syömällä vahingoittaa tai tappaa hedelmäpuun taimen.

 

Hedelmäpuiden ylläpitohoito

Vanhojen hedelmäpuiden leikkaaminen

Vanhempien hedelmäpuiden ylläpitohoidossa poistetaan leikkaamalla kuolleita oksia, madalletaan liian korkeita latvuksia ja poistetaan vesiversoja heinä- elokuussa.

Hedelmäpuiden lannoitus

Lannoitus ja kalkitus ovat hedelmäpuille tärkeitä hoitotoimenpiteitä. Lannoitus tehdään keväällä ja syksyllä. Kevätlannoituksella autetaan puuta tuottamaan runsaasti hedelmää. Hedelmäpuiden syyslannoitus taas vahvistaa puuta selviämään talvesta. On tärkeä myös muistaa, että hedelmäpuut tulee lannoittaa vähätyppisillä lannoitteilla.

 

Kasvua ohjaavaa hoitoa

Nuori hedelmäpuu kaipaa kasvua ohjaavaa hoitoa leikkaamalla. Leikkaamalla ohjataan puuta kasvamaan oikeisiin kulmiin, jolloin estetään oksien repeilyä lumen tai hedelmien painon takia. Samalla pidetään latvus riittävän ilmavana, jolloin kasvitautien määrä vähenee. Hyvin hoidettu puu tuottaa paremmin satoa, hedelmät ovat tasalaatuisia ja hedelmäkoko suurenee.

 

Hedelmäpuiden suojaaminen

Useat hedelmäpuut ovat eläimille vastustamatonta herkkua ja tästä syystä puut tulisi suojata. Monilla paikoilla puut on hyvä suojata ympärivuotisesti.

 

Tilaa hoitoleikkuut ammattilaiselta

Hyödynnä kotitalousvähennys ja tilaa puiden ja pensaiden leikkuutyöt ammattilaiselta. Käytössämme on ammattilaistason erikoisleikkurit, joilla saadaan siisti leikkauspinta hoidettaville puille. Näin vähennetään kasvisairauksia. Puutarhurit osaavat katsoa tarvittavat leikkaukset kasveille.

Hinta 55€ / tunti / puutarhuri. Minimityömäärä 3 tuntia.

Matkakulut lisätään hintaan:

  • Lohjan seutu 20€
  • muu Länsi-Uusimaa ja Salon seutu 35€
  • Pääkaupunkiseutu ja Turku 45€
  • Muu Etelä-Suomi ja Suomi sopimuksen mukaan
Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

 

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja:

Sanna Moilanen
suunnitteluhortonomi / maisemasuunnittelija
Puh. 050 591 1234
sanna@toivepiha.fi