Herukoiden – Viinimarjapensaiden hoito

Toivepiha tarjoaa herukoiden hoitotöitä, eli istutusta, leikkausta ja lannoitusta Espoo-Salo välillä, keskittyen kuitenkin Länsi-Uudenmaan alueelle. Yleisimmät herukkapensaat ovat mustaviinimarja, punaviinimarja ja valkoviinimarja. Myös viherviinimarjapensaita on jonkin verran.

Toivepiha on pihasuunnittelun ja piharakentamisen erikoisosaaja. Meiltä saat myös muut pihan ja puutarhan hoitopalvelut, huippuosaajien toteuttamana.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tilaa ammattilainen töihin!

 

Herukan istutus

Hoidamme herukkapensaiden istutukset ja meiltä saat apua aina kasvupaikan valinnasta lähtien. Me varmistamme, että kasvualusta on kunnossa, pensaiden välit ovat sopivia ja nuoret pensaat saavat oikeanlaisen lannoituksen. Meiltä saat myös ohjeet viinimarjapensaan hoitamiseen.

 

Herukoiden lannoitus

Herukoita olisi hyvä lannoittaa keväällä ja syksyllä, vaikka ne eivät ole kovin vaativia lannoituksen suhteen. Kevätlannoituksella voidaan vaikuttaa pensaan kasvamiseen ja sen tuottaman sadon laatuun. Syyslannoituksella taas vahvistetaan kasvia talven koitoksia vastaan.

 

Herukan leikkaus

Mustaherukat ja viherherukat voidaan leikata keväällä ja syksyllä, mutta punaherukan ja valkoherukan leikkaamista suositellaan tehtäväksi vain keväisin. Syysleikkausta ei kannata tehdä kostean myöhäissyksyn aikaan, sillä se kasvattaa riskiä sienitautien tarttumisesta.

Herukkaa leikataan, jotta se pysyisi ilmavana, tuottavana ja terveenä. Leikkauksen yhteydessä poistetaan kuolleet, maahan kaatuneet oksat ja vanhat oksat. Myös ohuimmat nuoret varret poistetaan. Vastaistutettuihin pensaisiin saatetaan tehdä istutusleikkaus, jolla edistetään herukan haaroittumista.

 

Tilaa hoitoleikkuut ammattilaiselta

Hyödynnä kotitalousvähennys ja tilaa puiden ja pensaiden leikkuutyöt ammattilaiselta. Käytössämme on ammattilaistason erikoisleikkurit, joilla saadaan siisti leikkauspinta hoidettaville puille. Näin vähennetään kasvisairauksia. Puutarhurit osaavat katsoa tarvittavat leikkaukset kasveille.

Hinta 55€ / tunti / puutarhuri. Minimityömäärä 3 tuntia.

Matkakulut lisätään hintaan:

  • Lohjan seutu 20€
  • muu Länsi-Uusimaa ja Salon seutu 35€
  • Pääkaupunkiseutu ja Turku 45€
  • Muu Etelä-Suomi ja Suomi sopimuksen mukaan
Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

 

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja:

Sanna Moilanen
suunnitteluhortonomi / maisemasuunnittelija
Puh. 050 591 1234
sanna@toivepiha.fi