Keittiöpuutarhat

Toivepiha rakentaa toiveittesi mukaisen keittiöpuutarhan. Keittiöpuutarha voi olla koko puutarhan kokoinen alue kasvihuoneineen, tai pienelle pihalle tai parvekkeelle sopiva muutaman neliön kokoinen kasvimaa.

Toteutamme satoa tuottavan, viihtyisän ja kauniin, sekä helppohoitoisen keittiöpuutarhan. Tilaa itsellesi yrttitarha tai vuoroviljelyä hyödyntävä kasvatusalue vihanneksille ja juureksille. Toteutetun keittiöpuutarhan lisäksi saat meiltä hyvät hoito-ohjeet.

 

Keittiöpuutarhan suunnittelu

Keittiöpuutarhan suunnittelu lähtee liikkeelle käytettävän alueen kartoittamisesta, sekä siitä, mitä halutaan kasvattaa. Tämän jälkeen tehdään asiakkaalle esiteltävä suunnitelma ja jonka yhteydessä on kustannusarvio suunnitelman mukaisesta toteutuksesta. Suunnitelmassa otetaan huomioon kasvihuoneen ja viljelylaatikoiden sijoittelu, käytettävät materiaalit, kasvatettavat kasvit ja helppohoitoisuus mm. kastelun helppous.

Suunnittelussa otetaan huomioon myös kasvimaan suojaaminen eläimiltä, kuten peuroilta tai rusakoilta.

Kompostointi

Erityisen tärkeä osa puutarhaviljelyä on kitkemis- ja perkuujätteiden kompostoinnin suunnittelu. Valmis komposti on erinomainen lannoite ja maanparannusaine keittiöpuutarhassa.

 

Keittiöpuutarhan rakentaminen

Keittiöpuutarhan rakentaminen aloitetaan laadukkailla pohjatöillä, joiden avulla varmistetaan rakenteiden pysyvyys, toimivuus ja pitkäikäisyys.

Keittiöpuutarhan kasvualusta ja lannoitus poikkeavat koristekasveista. Vihannesten ja juuresten kasvatuksessa käytetään yleensä vuoroviljelyä, jolloin kasvatusalue lohkotaan yleensä neljään alueeseen. Vuoroviljelyllä vältetään maan köyhtymistä ja edistetään keittiöpuutarhan tuottavuutta.

Lue lisää keittiöpuutarhan perustamisesta >>

 

 

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja:

Sanna Moilanen
suunnitteluhortonomi / maisemasuunnittelija
Puh. 050 591 1234
sanna@toivepiha.fi