Pensaiden leikkaus

Tarjoamme pensaiden leikkausta ja hoitoa Espoon ja Salon välisellä alueella. Hoidamme pensaiden istutuksen, lannoituksen ja kasvun aikaisen leikkaamisen. Toivepihalla on pitkä kokemus viheralueiden hoitamisesta ja piharakentamisesta. Halutessasi saat meiltä myös muuta pihanhoitopalvelut.

Pensaiden hoitamisella tarkoitamme koristepensaita, joiden hoitamien joissain tapauksissa poikkeaa mm. marjapensaiden tai pensasaitojen hoitamisesta.

 

Pensaiden leikkaaminen

Pensaita leikataan, jotta ne kukkisivat runsaasti ja pysyisivät tuuheina. Leikkaaminen on luonteeltaan usein toistuvaa ja maltillista. Pensaiden leikkaamisen yleisohjeet pätevät suurimpaan osaan koristepensaita, mutta on hyvä muistaa, että tietyt pensaslajit vaativat erilaisen leikkaustavan tai eri leikkausajankohdan. Esimerkiksi tuoksuvatukka, syyshortensia, jaloruusut ja neilikkaruusu leikataan eri tavalla.

 

Nuorennusleikkaukset

Pensaille voidaan tehdä kahdenlaisia nuorennusleikkauksia. Kevyempi nuorentava leikkaus on harventava leikkaus, jolla poistetaan kukkimattomia, vanhoja tai kuolleita oksia. Voimakkaampaa nuorennusleikkausta kutsutaan alasleikkaukseksi, jossa pensas leikataan tyvestä n. 10-30 cm korkeudelta. Alasleikkaus on raju toimenpide, jota voi tehdä vain harvoin. Alasleikkausta ei voi tehdä yksirunkoiseen, toiseen pensaslajiin vartettuun pensaaseen.

 

Tilaa hoitoleikkuut ammattilaiselta

Hyödynnä kotitalousvähennys ja tilaa puiden ja pensaiden leikkuutyöt ammattilaiselta. Käytössämme on ammattilaistason erikoisleikkurit, joilla saadaan siisti leikkauspinta hoidettaville puille. Näin vähennetään kasvisairauksia. Puutarhurit osaavat katsoa tarvittavat leikkaukset kasveille.

Hinta 55€ / tunti / puutarhuri. Minimityömäärä 3 tuntia.

Matkakulut lisätään hintaan:

  • Lohjan seutu 20€
  • muu Länsi-Uusimaa ja Salon seutu 35€
  • Pääkaupunkiseutu ja Turku 45€
  • Muu Etelä-Suomi ja Suomi sopimuksen mukaan
Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

 

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja:

Sanna Moilanen
suunnitteluhortonomi / maisemasuunnittelija
Puh. 050 591 1234
sanna@toivepiha.fi