Luumupuun hoito

Toivepiha tarjoaa luumupuun hoitopalvelua, sisältäen istutuksen, lannoituksen ja luumupuun leikkauksen Länsi-Uudenmaan alueella ja Salon seudulla. Pääasiallinen toimialue on Espoon ja Lohjan välillä. Meiltä saat myös muiden hedelmäpuiden, marjapensaiden, koristepensaiden ja pensasaitojen hoitopalvelun. Olemme erikoistuneet myös keittiöpuutarhojen suunnitteluun ja rakentamiseen.

Me olemme monipuolinen, osaava ja kokenut piharakentamisen ja viheralan ammattilainen, jolta saat laadukkaat pihatoteutukset kokonaisuuksina, pihasuunnittelusta toteutukseen.

Muistathan pitää luumupuun yhtenä vaihtoehtona, kun suunnittelet keittiöpuutarhaa.

 

Luumupuun istutus

Luumupuu tulisi istuttaa aurinkoiselle paikalle, mieluiten vettä läpäisevään maaperään. Istutus tehdään tilavaan kuoppaan. Muiden hedelmäpuiden lailla luumukin kärsii liian suuresta pohjakosteudesta. Jos maaperä on luonnostaan kovin kosteaa, voidaan istutus tehdä kohopenkkiin. Luumupuun istutus kannattaa tehdä keväällä, jotta se ehtii juurtua hyvin ennen talvea.

 

Luumupuun leikkaus

Luumupuuta leikataan varovasti ja maltilla. Luumupuu leikataan yleisimmin elokuussa, mutta se voidaan leikata myös hyvin aikaisen kevättalvella. Leikkaamista ei voi tehdä myöhemmin keväällä, sillä luumupuu voi jäädä vuotamaan leikkaushaavoista. Yleensä latvuksesta poistetaan kuolleet, toisiaan hankaavat tai vaurioituneet versot ja oksat. Myös rungon kanssa pystysuuntaan kilpailevat versot tai liian tiheään kasvata haarat kannattaa poistaa.

 

Luumupuun hoito ja suojaus

Luumupuulle voidaan tehdä normaali kevät ja syyslannoitus. Luumupuun yleisin tuhohyönteinen on luumukirva. Luumukirvaa torjutaan mm. parafiiniöljyllä, pyretriinillä ja malationilla, mutta näiden aineiden käyttö pitää ajoittaa oikein. Luumupuut tulee suojata jyrsijöiltä, kuten jäniksiltä, rusakoilta ja myyriltä. Jos rungon alaosa ja alimmat oksat on suojattu ilmavalla verkolla, se voidaan pitää puun ympärillä ympäri vuoden.

 

Tilaa hoitoleikkuut ammattilaiselta

Hyödynnä kotitalousvähennys ja tilaa puiden ja pensaiden leikkuutyöt ammattilaiselta. Käytössämme on ammattilaistason erikoisleikkurit, joilla saadaan siisti leikkauspinta hoidettaville puille. Näin vähennetään kasvisairauksia. Puutarhurit osaavat katsoa tarvittavat leikkaukset kasveille.

Hinta 55€ / tunti / puutarhuri. Minimityömäärä 3 tuntia.

Matkakulut lisätään hintaan:

  • Lohjan seutu 20€
  • muu Länsi-Uusimaa ja Salon seutu 35€
  • Pääkaupunkiseutu ja Turku 45€
  • Muu Etelä-Suomi ja Suomi sopimuksen mukaan
Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

 

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja:

Sanna Moilanen
suunnitteluhortonomi / maisemasuunnittelija
Puh. 050 591 1234
sanna@toivepiha.fi