Pensasaidan leikkaus ja hoito

Toivepiha tarjoaa pensasaitojen hoitoa, aina istutuksesta pensasaidan lannoitukseen ja leikkaamiseen. Tarjoamme pensasaidan hoitoa lähinnä Länsi-Uudenmaan alueella ja Salon seudulla. Meiltä saat myös muut pihan ja puutarhan hoitamiseen liittyvät palvelut.

Toivepiha on pihasuunnittelun ja viherrakentamisen ammattilainen, jolla on vuosikymmenien laaja kokemus viheralueiden hoitamisesta.

 

Pensasaidan istutus

Pensasaita voidaan istuttaa syksyllä tai keväällä, kuitenkin niin, että itse kasvi on silloin lehdetön. Yleisimmin pensasaidassa käytetään paljasjuurisia aitataimia. Jotta pensasaidasta tulisi kauttaaltaan tiheä, se pitää saada haaroittumaan mahdollisimman alhaalta. Tämä hoidetaan ns. istutusleikkauksella, joka tehdään keväällä ennen ensimmäisen kasvukauden alkamista.

Suoraksi jääneet ns. piiskataimet leikataan alempaa kuin haaroittuneet aitataimet. Joskus saatavilla on alhaalta saakka haaroittuneita taimia ja tällöin leikkaamista ei välttämättä tarvitse tehdä.

 

Pensasaidan leikkaaminen kasvun aikana

Jotta pensasaidasta tulisi tuuhea, pitää sitä nuorena leikata reippaasti. Jos pensasaidasta halutaan kasvattaa näkösuoja, sen annetaan kasvaa yleensä n. 180 cm korkeuteen. Optimaalinen aita on alhaalta ylöspäin kapeneva, jolloin aita pysyy helppohoitoisena, alaosa saa valoa, eikä latvus kerää talvisin lunta.

Leikkaaminen tehdään pääosin keväällä, ennen kasvukauden alkua, mutta joskus voimakkaasti kasvavaa pensasaitaa pitää leikata myös kesällä.

Kun aita kasvaa liian korkeaksi tai leveäksi, pitää aitaa lyhentää ja kaventaa. Jos aidan alaosaan alkaa syntyä aukkoja, vaatii kunnostaminen pensasaidan lyhentämistä lähes istutusmittaan. Liian huonoon kuntoon päässyttä aitaa ei voi enää pelastaa leikkaamalla, mutta sen tilalle voidaan tarvittaessa istuttaa uusi.

Pensasaita ja aidanne

Pensasaidoilla tarkoitetaan yleensä leikattavia, haluttuun muotoon kasvatettavia pensasaitoja. Tämän lisäksi on vapaasti kasvavia pensaita, joita kutsutaan aidanteiksi. Näitä hoidetaan samalla tavalla kuin koristepensaita.

 

Tilaa hoitoleikkuut ammattilaiselta

Hyödynnä kotitalousvähennys ja tilaa puiden ja pensaiden leikkuutyöt ammattilaiselta. Käytössämme on ammattilaistason erikoisleikkurit, joilla saadaan siisti leikkauspinta hoidettaville puille. Näin vähennetään kasvisairauksia. Puutarhurit osaavat katsoa tarvittavat leikkaukset kasveille.

Hinta 55€ / tunti / puutarhuri. Minimityömäärä 3 tuntia.

Matkakulut lisätään hintaan:

  • Lohjan seutu 20€
  • muu Länsi-Uusimaa ja Salon seutu 35€
  • Pääkaupunkiseutu ja Turku 45€
  • Muu Etelä-Suomi ja Suomi sopimuksen mukaan
Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

 

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja:

Sanna Moilanen
suunnitteluhortonomi / maisemasuunnittelija
Puh. 050 591 1234
sanna@toivepiha.fi