Piharakentaminen

Toivepiha tekee piharakentamista Länsi-Uudenmaan alueella ja pääkaupunkiseudulla. Piharakentamisemme pitää sisällään kattavan pihasuunnittelun töille, huomioiden asiakkaan toiveet. Toteutamme yksityispihat, taloyhtiöt ja yrityskiinteistöjen piharakentamisen kokonaisprojekteina.

Pitkä kokemuksen ja kovan osaamisen ansiosta löydämme nopeasti toimivat, tyylikkäät ja kestävät ratkaisut pihaasi. Toivepihan avulla pääset parempaan lopputulokseen pienemmällä budjetilla.

 

Piharakentamisen vaiheet

Pihasuunnittelu ja kustannusarvion laadinta

Pihasuunnittelun ensimmäinen vaihe on aloituspalaveri, jossa kartoitetaan asiakkaan toiveet, piha-alue valokuvataan ja kartoitetaan. Tämän perusteella tehdään pihaluonnos, joka tarkastetaan asiakkaan kanssa ja luonnokseen tehdään tarvittavat muutokset ja korjaukset. Hyväksytyn suunnitelman pohjalta voidaan laatia kustannusarvio toteutukselle.

Piharakentamiselle voidaan tässä vaiheessa luoda alustava aikataulu eri vaiheiden toteutuksille. Aikataulun suurin muuttuja on sää ja vuodenajat. Lämpötilat, kosteus tai kuivuus, sekä kasvukauden ajankohta joko sallivat tai estävät, varsinkin istutuksien ja vihertöiden tekemiseen.

Pohjatyöt ja pinnan muotoilut

Onnistunut pihaprojekti edellyttää laadukkaasti toteutettuja pohjatöitä. Hyvin tehdyt pohjatyöt ja pinnan muotoilu ratkaisevat rakenteiden pysyvyyden ja kestävyyden. Toteutuksessa ja materiaalivalinnoissa pitää huomioida pintavesien ohjailu, salaojitusten toteutus, routimisen haittavaikutusten estäminen.

Pintaa muotoillessa, toteutamme rakennekerrokset nurmikoille, käytäville, istutuksille ja hiekka-alueille. Samalla huolehdimme pihan salaojituksen, suodatinkankaat, eristeet tai tarvittavat rakenteet kaapeleille ja putkille.

Pintamateriaalit ja istutukset

Pohjarakenteet viimeistellään suunnitelman mukaisesti istutuksilla, nurmikoilla, kiveyksillä, kivituhkalla, reunakivillä, viheralueiden rajauksilla, patioilla tai terasseilla.

Toivepihan piharakentamisessa käytetään vain laadukkaita materiaaleja. Multa on ravinnesisällöltään oikea, sekä rakenteeltaan täydellinen piharakentamiseen.

 

Piharakentamisen hintaan vaikuttavat asiat

Piharakentamisen hintaan vaikuttavat käytettävät materiaalit, työn määrä ja erikoiskalustoa vaativat toteutukset. Haasteelliset tontin muodot saattavat pitkittää työtä, jos materiaaleja ei voida toimittaa tarpeeksi lähelle, korkeuserot hidastavat tekemistä tai on jostain muusta syystä vaikeat työskentelyolosuhteet.

Työlle voidaan sopia myös hintakatto, jotta voidaan varmistaa, ettei asiakkaan budjetti ylity.

 

 

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja:

Sanna Moilanen
suunnitteluhortonomi / maisemasuunnittelija
Puh. 050 591 1234
sanna@toivepiha.fi