Rinnetontin pihasuunnitelma

Toivepihan päätoimialana on pihasuunnittelu ja pihakonsultointipalvelut Etelä-Suomen alueella. Lisäksi piharakentaminen ja pihan erilaiset puutarhurin ammattitaitoa vaativat pihanhoitotyöt kuuluvat palveluumme Länsi-Uudellamaalla ja Espoon ja Salon seudulla.

Toivepiha suunnittelee rinnepihat vahvalla ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella. Länsi-Uudenmaan seutu on luonnostaan rinteistä ja Lohjan seutua ilmentää harjumaisema. Samoin Lohjanjärven rannat ovat paikoitellen jyrkät. Toivepiha suunnittelee rinnetontit parhaalla mahdollisella tavalla. Luonnollisesti erilaiset portaikot, muurit ja terassit kaiteineen, ovat osa suunnittelua.

 

Käännä rinnetontin haasteet vahvuuksiksi

Rinnetontti on helpompi kuitenkin saada ilmeikkääksi piha-alueeksi eri suunnitteluratkaisuilla, kuin tavallisempi tasainen tontti. Haasteet pitää kääntää voitoksi. Rinnepihan muita etuja ovat mm erilaisten vesiaiheiden sijoittelun mahdollisuudet ja pihan ilmeikkyyden parantaminen muureilla ja valaistuksella. Usein näköalat ovat upeat rinnetonteilla erityisesti maaseudulla. Saadaan esim. maakellari sijoitettua luonnollisesti maastoon.

 

Rinnetontilla istutukset viihtyvät

Lisäksi kasvillisuuden osalta rinnetontti on ihanteellinen hedelmäpuiden ja koristekasvien kasvatuspaikkana. Usein pakkasvauriot ovat useimmin tasamaan pihan ongelmia, mutta rinnetontilla vaateliaammatkin kasvit menestyvät paremmin, kun juuristo säästyy märkyydeltä ja pakkasvaurioilta. Haasteena on pintavesien ohjailu ja sopivien käytävämateriaalien löytäminen kaatosateiden varalta. Tämän vuoksi salaojitusratkaisut ovat tärkeitä rinnetontillakin. Istutusalueilla taas tarvitaan usein erilaisia lokerikkoja, että saadaan uudet pintamaat pysymään paikoillaan kasvupaikoilla.

 

 

 

Tarjouksesta pihasuunnitelman toteutukseen

Teemme pihasuunnitelmasta tarjouksen, jonka jälkeen toimeksiannon saatuamme pidämme aloituspalaverin pihasuunnittelusta. Laadimme pihaluonnoksen, joka käydään yhdessä läpi. Tämän jälkeen pihasuunnitelma laaditaan valmiiksi ja saat tarvittavat määrälaskelmat käyttöösi.

Saat valmiin pihasuunnitelman pdf-tiedostona sekä suunnitelmapaperina. Meillä pihasuunnitelma sisältää myös piharakentamisen suuntaa-antavan kustannusarvion.

Pihasuunnitelman lisäpalveluna on mahdollista tilata:

 • detaljipiirrokset
 • työpiirros
 • työseloste
 • puutarhan hoito-ohjeet
 • vanhan pihan inventointi, kunnostussuunnittelu ja hoitosuunnitelma
 • piharakentaminen ja pihan hoitotyöt
 • myöhemmät pihaneuvontakäynnit

 

HINNASTO

 • Pihasuunnittelu alk. 990 €

  Teemme tarjouksen suunnittelusta, koska jokainen piha on erilainen.

 • Pihakonsultointi 350 € / 2 tuntia

  Ylimenevä aika 50€/tunti. Pihakonsultointikäynnillä saat halutessasi myös tarkennetun tarjouksen pihasuunnittelusta.

Matkakulut lisätään hintaan:

 • Lohjan seutu 20€
 • muu Länsi-Uusimaa ja Salon seutu 35€
 • Pääkaupunkiseutu ja Turku 45€
 • Muu Etelä-Suomi ja Suomi sopimuksen mukaan
Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Pihasuunnittelusta saa kotitalousvähennyksen verotuksessa, mikäli pihasuunnittelu on osana tilattua puutarhatyötä. Pihakonsultointikäynti on kotitalousvähennyskelpoista työtä. Löydät lisätietoa: vero.fi

 

Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja:

Sanna Moilanen
suunnitteluhortonomi / maisemasuunnittelija
Puh. 050 591 1234
sanna@toivepiha.fi